Yeniden Doğmak İçin Verdiğim Mücadele

MERHABA

Uzun yıllar boyunca babaannemle yaşadım. Şu an büyük bir mücadele içerisindeyim ya da en azından böyle hissediyorum. Kız kardeşimle birlikte büyürken, her zaman yanımızda o vardı; annem ve babam yanımızda olamadığında hep bize o baktı. Uzun bir süredir ciddi bir sorunla boğuşuyorum ve bağımlılıkla mücadele ediyorum. Bu süreçte kim olduğumu gerçekten kaybettim. İki oğlum oldu, ancak onların yanında gerektiği gibi olamadım. Bir yıldır madde kullanmıyorum ve şu an küçük oğlum benimle, birlikte çok mutluyuz.

Hayatımın kontrolünü yeniden ele alıp, oğlumla birlikte başka bir yere taşınmaya hazır olduğumu düşünüyorum. Ancak, bu noktada babaannem bana karşı çıkıyor. Geçmişimle ilgili söyleyecek birçok kötü şeyi var ve yüzüme vuracak şeyler buluyor.

Bunca zaman sonra benim için mutlu olacağını düşünmüştüm, ama bunun yerine tamamen saygısızlık ve çirkinlikle karşılaşıyorum. Babaannemin zalim olabileceğini her zaman biliyordum, fakat şimdi bu, doruk noktasına ulaştı. Oğlumla birlikte yeni bir başlangıç yapmak istemekte haksız mıyım? Sürekli bu durumdan dolayı ağlamaktan yoruldum

DEĞERLİ OKURUM

Tabii ki bu süreç hem senin hem de babaannen açısından zor olacak. Ancak şunu unutmaman gerekir ki, senin de bir ailen var ve yeni bir düzen kurma yolunda adımlar atmak istiyorsun. Bunun için de babaannenle olan ilişkinde bir değişiklik yapman gerektiğini biliyorsun, bunu hissediyorsun ve bir şeyler yapmak istiyorsun.

Tabii ki bu süreç hem senin hem de babaannen açısından zor olacak. Ancak şunu unutmaman gerekir ki, senin de bir ailen var ve yeni bir düzen kurma yolunda adımlar atmak istiyorsun. Bunun için de babaannenle olan ilişkinde bir değişiklik yapman gerektiğini biliyorsun, bunu hissediyorsun ve bir şeyler yapmak istiyorsun. Şimdi bu kararı vereceksin ve kararının arkasında durman gerekiyor.

Babaannenle bir kere konuş, ona kendi problemlerini ve yapmak istediğin şeyleri anlat. Elbette ki seni anlayışla karşılamak zorunda değil, hatta buna karşı daha fazla direnç gösterebilir. Ama sen kararını ver ve bu kararının arkasında dur; bu, er ya da geç yapman gereken bir şey. Zamanla o da senin kararına uyum sağlayacaktır.

Geçmişin nedeniyle, babaannen büyük torununun refahı konusunda endişeli olabilir. Ancak, eğer madde kullanmıyor, ayıksan ve hem kendine hem de çocuğuna onun yardımı olmadan bakabilecek durumdaysan, bağımsızlığa adım atmanın zamanı gelmiş demektir. Babaannene onu sevdiğini ve sana verdiği tüm bakım için minnettar olduğunu söyle. Ardından, mümkünse köprüleri yakmadan taşınma sürecini başlat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *